Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na kruchym spodzie.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę , żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i masło wkładam do miski. Zagniatam ciasto. 3/4 ciasta rozkładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwam widelcem i wkładam do lodówki na 30 minut.Resztę ciasta wkładam do zamrażarki.
Rabarbar obrany i opłukany kroję w centymetrowe kawałki. Jabłko obieram i kroję w kostkę. Wszystko posypuję łyżką mąki ziemniaczanej i mieszam.
Ciasto podpiekam w piekarniku przez 15 minut w tem. 180 stopni. Białka ubijam na sztywno dodaję cukier miksuję ok. 5 minut i na sam koniec dodaję łyżkę mąki ziemniaczanej.
Na podpieczone ciasto wykładam rabarbar z jabłkiem. Potem pianę z białek. Zamrożone ciasto trę na tarce i rozkładam na górę. Piekę 45 minut w temperaturze 180 stopni. Pozostawiam w piekarniku do ostudzenia.