Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Na majowej biesiadzie nie może zabraknąć ciasta z rabarbarem.
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 217
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 457
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 420
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 217
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 457
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 420
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 103
Składniki
Rabarbar oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż. W wysmarowanej masłem formie poukładać rabarbar. Ja ułożyłam w pierścienie, zaczynając od ściany tortownicy. Posypać cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Usztywnić cukrem. W dalszym ciągu ubijając dodawać żółtka i olej. Mąki pomieszać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z masą. Ciasto wylać na ułożony rabarbar. Pieczenie 180 stopni - 40 min. Po wyjęciu z pieca i lekkim przestudzeniu, przyłożyć talerz i wyjąć ciasto odwracając dnem do góry. Smacznego.