Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
na biszkopt ubić białka z cukrem dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia upiec biszkopt wierzch biszkoptu odciąć(o grubości centymetrowej) posmarować dżemem porzeczkowym zwinąć w roladę pokroić w centymetrowe paski
2 szklanki mleka zagotować z cukrem do jednej szklanki wsypać budyń i łyżkę mąki ziemniaczanej ugotować budyń do gorącego wsypać 2 galaretki żółte dobrze wymieszać jak wystygnie dodać margarynę i utrzeć na na gładką masę wyłożyć masę na biszkopt poukładać na masie pociętą roladę zalać tężejącą galaretką porzeczkową można dać dwie wtedy będzie wyższy i SMACZNEGO