Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na różne okazje:)
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 772
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4491
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 772
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4491
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 95
Składniki
Biszkopt: białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę wymieszaną z kakao. Piec w temp 180 stopni przez 25-30 min. Po wystygnięciu przekroić biszkopt na pół nasączyć zimną kawą i ułożyc dowolne owoce:)
Krem: Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i wymieszać. 1/3 kremu wyłożyć na biszkopt przykrywając owoce. Ja akurat miałam truskawki ale świetnie smakuje również z malinami jagodami borówkami. Można zrobić mix owoców. Na krem położyć drugi blat biszkoptu i również przykryć kremem. Na koniec ozdobić owocami:) SMACZNEGO:)