Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto taki niby snikers z orzechami. Karnawałowo smacznie!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1228
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1228
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Pieczemy na blasze 25/36 w temperaturze 180 stopni. Ciasto z waflem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i orzechy. Mieszamy. Dwie formy wyścielamy papierem do pieczenia i układamy na nich wafel na niego wylewamy po połowie piany. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Masa: Cukier, kakao i wodę zagotowujemy. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przyłożenie ciasta: Ciasto z waflem- połowa masy- biszkopt- masa- ciasto z waflem ( wafel dajemy od góry)