Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne, soczyste owoce wspaniale pasują do słodkich wypieków. Połączenie słodyczy i orzeźwienia – pokażę Ci dzisiaj jak przygotować bardzo dobre ciasto z wiśniami.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6288
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 146
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6288
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 146
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Składniki
Wsypujemy makę, proszek do pieczenia i cukier do jednej miski.Dodajemy masło, jajko i śmietanę. Zagniatamy ciasto.1/3 ciasta zawijamy w folię i odkładamy do zamrażalki.Pozostałym ciastem wykładamy dno tortownicy o średnicy 28 cm. Wydrylowane wiśnie i osączone mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wykładamy na tortownicę. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce na owoce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 45 minut.