Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z wiśniami w biszkopcie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Wiśnie umyj, osusz i wydryluj.
Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywną pianę. Dodaj żółtka oraz cukier i delikatnie wymieszaj. Oba gatunki mąki połącz z proszkiem do pieczenia i dosyp do masy jajecznej.
Blaszkę wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Przełóż do niej połowę ciasta, rozłóż wiśnie oprószone łyżką mąki, po czym przykryj resztą i wyrównaj powierzchnię.
Wstaw biszkopt do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około pół godziny. Gotowe ciasto posyp cukrem pudrem.
Czas: 50 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV