Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród wszystkich owoców, śliwki chyba są najsmaczniejsze w takim właśnie cieście.
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9113
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 34
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9113
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 34
Składniki
Margarynę rozpuścić i przestudzić.Żółtka ubić z 0,5 szklanki cukru.Białka ubić z 0,5 szklanki cukru.Do ubitych żółtek dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,wlewamy ostudzoną margarynę i na końcu dodajemy ubitą pianę z białek.Wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.Ciasto wlewamy do blaszki i na wierzchu układamy wydrylowane śliwki.Pieczemy 45 minut.