Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto ze śliwkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Stopiony tłuszcz i inne ciasta włóż do miski, zalej ciepłym mlekiem. Kiedy drożdże wyrosną, wyrób gładkie ciasto. Nakryj, znów odstaw do wyrośnięcia.
Odkrój kawałek, resztę ciasta rozwałkuj. Wylep nim tortownicę. Posyp je bułką tartą. Ułóż połówki śliwek i pokrojone jabłko. Posyp cynamonem oraz wiórkami.
Z reszty ciasta uformuj paseczki, ułóż z nich kratkę na owocach. Posmaruj białkiem. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
Porcje 20, , 90 min, cena 1,15 zł, kalorie 220 kcal.Źródło: Takie jest życie