Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ciasto przygotowałam ze śliwkami i rabarbarem . Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu, a za razem bardzo smaczne . Pomieszanie słodkich śliwek z lekko kwaskowym rabarbarem dało fajny smak ciastu, góra pokryta pyszną kruszonką z masła co trzeba więcej. Polecam
blaszka, mikser, szpatułka silikonowa, papier do pieczenia,
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Składniki kruszonki dokładnie zagnieść rozkruszając w dłoniach i włożyć do lodówki. Białka ubić z cukrem i szczyptą soli na sztywno , dodać żółtka. Do masy jajecznej przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopiony wystudzony tłuszcz. Na blachę o wymiarach 26 / 37 cm. wyłożonej papierem do pieczenia wylać przygotowane ciasto , wyrównać. Ciasto oprószyć kaszą manną , na cieście rozłożyć oczyszczone z pestek śliwki oraz pokrojony w kawałki rabarbar ( rabarbar oprószyć mąką). Na owocach rozłożyć przygotowaną wcześniej kruszonkę. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 -60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto gotowe do podania.