Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, delikatne, puszyste ciasto.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 195
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 195
Składniki
Oddzielam żółtka od białek, z białek ubijam pianę. Osobno, margarynę kroję na kawałki i miksuję z cukrami na gładką masę. Następnie dodaję żółtka (po jednym) nadal miksując. Stopniowo dodaje mąkę i proszek do pieczenia.
Pianę z białek dodaję do powstałej masy i delikatnie łączę. Powstałą masę przelewam do foremki (23x23) wyłożonej papierem do pieczenia i układam połówki śliwek. Piekę z termoobiegiem około 40 minut w temperaturze 180 stopni.