Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto robić w lecie kompoty. Takie śliwki z kompotu świetnie sprawdzają się w deserach.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 158
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 158
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać olej rzepakowy i śmietanę. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Zmiksować. Ciasto wylać do wysmarowanej masłem albo wyłożonej papierem formy. Na wierzch ułożyć odsączone z kompotu śliwki. Składniki na kruszonkę posiekać, wyrobić ręką, porozgniatać. Posypać śliwki kruszonką. Pieczenie 180 stopni - 45 min. Smacznego.