Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Gotowanie galaretki z owocami: Żelatynę rozcieńczyć wodą i pozostawić do spęcznienia na 20 minut. Dodaj cukier, wymieszaj. Pokrój owoce, polej galaretką i wstaw do lodówki na 1 godzinę do stwardnienia. Przygotuj spód: Ubij jajka z cukrem, dodaj śmietanę, masło, cukier, proszek do pieczenia, mąkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.Przygotowanie galaretki śmietanowo-czekoladowej: Galaretkę śmietanowo-czekoladową rozcieńczyć w torebce wodą i pozostawić na 20 minut. Ubij śmietanę z cukrem, dodaj galaretkę. Składanie ciasta: Ułóż ciasto na spodzie formy z otoczką, na wierzchu na środku mrożonej galaretki owocowej i wlej galaretkę śmietanowo-czekoladową. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny do zestalenia. Wypełnij zamrożone ciasto rozpuszczoną czekoladą.