Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto z rodzaju tych na szybko ;) Czasem tylko warto dodać jakiś owoc, w tym przypadku padło na banana i już...
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 626
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 626
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem na pulchną masę. Następnie dodać kakao i na przemian wlewać olej i wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia stale miksując. Keksówkę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Połowę ciasta przelać do formy, w ciasto wcisnąć całe, obrane owoce. Przelać pozostałe ciasto, wierzch wyrównać.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 60 min, do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem :) Smacznego!