Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
??Czereśnie wydryluj i umyj razem z borówkami.
Zalej owoce wiśniówką i zasyp 2 łyżkami cukru.
Do naczynia przesiej mąkę. Dodaj cukier, skórkę z limonki, sól, kremówkę, mleko i zmiksowane jajka.
Formę do tarty wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Ułóż owoce, zalej je ciastem, po czym wstaw na 40 minut do piekarnika (180°C).
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 290. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax