Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem troszkę resztkowo. Od dawna za mną chodziło, żeby zrobić clafoutis, tylko jakoś nie było z czym. A teraz przynajmniej wykorzystałam zbieraninę owoców, która została z przetworów :) wyszło naprawdę nieźle!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 230
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 230
Składniki
Foremkę wysmarować tłuszczem. Ułożyć obrane/wydrylowane owoce w miarę równomiernie w foremce. Jajka, mleko, cukier i mąkę roztrzepać w misce. Delikatnie zalać owoce. Piec w 180 stopniach do zarumienienia.