Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto będzie super smakowało na święta.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Wykonanie: Banany obrać, pokroić na połówki, ułożyć na dnie tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Mąkę wymieszać z solą i cukrem, wbijać po jednym jajku i ucierać, dodać śmietankę, mleko, ucierać aż powstanie gładkie ciasto. Zalać banany w tortownicy i piec w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut. Przed podaniem ciasta posypać cukrem pudrem.