Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty deser ale przez wszystkich lubiany. Można go zrobićnawet wtedy gdy mamy mało czasu. Kwaskowate wiśnie i chrupiąca, słodka kruszonka. Podany z waniliowymi lub śmietankowymi lodami i startą czekoladą smakuje doskonale.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 446
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 446
Składniki
Do miski wsypać mąkę, dodać miękkie masło i cukier, zagnieść kruszonkę.
Wiśnie wydrylować, wyłożyć do 6 kokilek, po wierzchu obficie posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec 30-35 min. Lekko ostudzić. Na wierzchu ułożyć gałki lodów, posypać startą czekoladą. Podawać na ciepło.