Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukiniowe ciasto z estragonem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27474
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 191
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Cukinię umyj, osusz, pokrój w kostkę, a następnie oprósz solą. Odstaw na 10 minut. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na rozgrzanym oleju cebulę z czosnkiem, dodaj cukinię i smaż, aż cały płyn odparuje. Wmieszaj estragon.
Ricottę połącz z jajkami oraz pieprzem. Dodaj warzywa z patelni i dokładnie wymieszaj. Masę wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 50-60 minut w piekarniku rozgrzanym do 160°C. Wyjmij z piekarnika i odstaw na 15 minut. Po tym czasie wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia.
Czas przygotowania: 100 minut. Poziom: trudnyŹródło: TV14