Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne, mocno cynamonowe ciasteczka, które poprawią nam nastrój i rozpieszczą zmysły swym pięknym aromatem.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Do miski wsypujemy obie mąki (zwykłą pszenną i pełnoziarnistą), proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Masło rozpuszczamy w rondelku, a następnie dodajemy do niego cukier i cynamon - wszystko dokładnie mieszamy. Gdy zawartość naczynia przestygnie, wbijamy 2 jajka i ponownie mieszamy dla dobrego połączenia składników.
Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami w misce i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na około 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, podsypując je delikatnie mąką i wycinamy kształty za pomocą foremki.
Wycięte foremką ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut.
Ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce. Życzę smacznego! :)