Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie cynamonowe ciasteczka do chrupania.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 688
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16802
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 116
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 688
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16802
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 116
Składniki
Cynamon wymieszać z cukrem.
Stolnicę posypać cukrem z cynamonem ( nie cały ). Na to wyłożyć ciasto i docisnąć, aby cukier się przykleił .Powierzchnię ciasta posypać cukrem.
Następnie złożyć ciasto na pół, posypać cukrem, docisnąć. I jeszcze raz na pół ( za każdym razem posypywać cukrem ).
Kroić paski ok. 9 milim., ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( zachować większe odległości) Piec w temp. 200 st. do zezłocenia 15-20 min. Życzę smacznego.