Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli w domowych wypiekach najbardziej cenisz prostotę i szybkość ich przygotowywania, te cynamonowe ciasteczka w 15 minut na pewno przypadną ci do gustu. Połączenie delikatnej tekstury i bogatego aromatu to absolutne atuty tego przepisu. Ciasteczka będą idealne do porannej kawy lub jako słodki akcent do popołudniowej herbaty. Jedzone w towarzystwie smakują jeszcze lepiej.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 719
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
W misce wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, 1 łyżeczką cynamonu i solą. W drugiej misce utrzyj miękkie masło z cukrem na jasną masę, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Następnie dodaj jajko i dalej ucieraj do połączenia składników. Zmniejsz obroty miksera i powoli zacznij wsypywać mączną mieszankę. Dokładnie wymieszaj całość.
Dużą blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i rozgrzej piec do temperatury 180°C. Z przygotowanego ciasta odrywaj fragmenty i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. W miseczce wymieszaj 2 łyżki cukru, 1 łyżkę cukru waniliowego oraz 1 łyżeczkę cynamonu. Obtaczaj kulki ciasta w otrzymanej posypce, lekko spłaszczaj i układaj na blasze. Wstaw blaszkę z ciastkami na 15 minut i piecz do uzyskania ładnego koloru. Po upieczeniu ciastka wystudź i od razu podawaj. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pudełku.