Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na każdą porę roku . Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne :) Wielkość cynamonowca na blaszkę o wym. 26x38 cm. Można je upiec również z połowy składników,ale jest takie smaczne ,że ja wolę większe ! Pyszne na "zimno" i na "ciepło" :) Ilość cukru na jabłka kwaskowate. Można zmieniać ilość cukru w zależności jak kto lubi .
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Składniki
Starte jabłka zasypać cukrem,wymieszać
Wlać olej,olejek waniliowy i roztrzepane jaja,wymieszać
Dodać mąkę wymieszaną z cynamonem,sodą i proszkiem do pieczenia.
Wymieszać masę i przełożyć do formy.
Piec w piekarniku ok 60 min ( z termoobiegiem - 180 st, bez ok.200 st.) Jak ciasto lekko pęka z wierzchu jest gotowe !!!! Smacznego