Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowy jabłecznik"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
. Ciasto: zagnieć. Uformuj kulę, włóż do zamrażalnika na godzinę. Farsz: jabłka obierz, pokrój na plastry. Podduś w małej ilości wody z cukrem i cynamonem. Dodaj kaszę mannę i bułkę tartą, wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, rozwałkuj. Jeden placek ułóż w blaszce. Włóż farsz jabłeczny, rozsmaruj. Przykryj drugim ciastem, brzegi zlep. Wierzch ponakłuwaj. Piecz około 45 minut w temp. 180-200°C. Ciepłe ciasto udekoruj rozpuszczoną białą czekoladą i wiórkami kokosowymi. Następnie ozdób stopioną, wymieszaną z mlekiem czekoladą gorzką, robiąc na wierzchu zygzaczki.Źródło: Chwila dla Ciebie