Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonowy torcik"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 255
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 255
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 730 kcal, cena 2,10 zł.
Krok pierwszy . Całe jajka zmiksuj razem z 9 dag cukru oraz szczyptą soli. Dalej miksując, dolewaj 40 ml oleju. Osobno połącz mąkę z 2 łyżkami cynamonu oraz 3 łyżkami kakao, wymieszaj szpatułką.
Krok drugi . Sypkie dodaj do masy jajecznej, zmi ksuj z rumem. Przełóż do tortownicy (17 cm). Piecz 35 min w 160 st. Ostudź. Twaróg zmiksuj z kremówką, resztą cukru, łyżką cynamonu i 20 ml ajerkoniaku.
Krok trzeci . Korpus przekrój na trzy blaty, skrop pozostałym ajerkoniakiem. Na pierwszym blacie rozsmaruj dżem, nałóż 1/3 kremu. Przykryj drugim blatem. Posmaruj go dżemem i kolejną porcją kremu.
Krok czwarty. Połóż ostatni blat, lekko dociśnij. Resztę kremu serowego włóż do rękawa cukierniczego, wyciśnij ozdobne rozetki na wierzchu tortu. Boki obłóż waflo wymi rurkami. Tort po- syp resztą cynamonu.Źródło: Świat kobiety