Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe ciasto w przygotowaniu, idealne na każdą okazję
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6472
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6472
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywna pianę, dodać żółtka, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem i dodać do masy jajecznej. Ubijać. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki, piec 35 minut w temp. 180 stopni.
Zagotować jedną szklankę wody z masłem, cukrem i sokiem z połowy cytryny. Budynie rozrobić w jednej szklance wody, wlać na wrzącą wodę z masłem. Chwilę gotować.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Śmietanę ubić ze śnieżką, dodać tężejące galaretki i nadal ubijać na puszysta piankę.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na pół. Ciepły budyń wyłożyć na jedną połowę biszkopta. Pozostawić do wystygnięcia. Na zimna masę cytrynową wyłożyć piankę, przykryć drugą częścią biszkopta. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.