Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z serii „Wspomnienia z wakacji”. Mus cytrynowy z limoncello, którego składnikiem są cytryny z wybrzeża Amalfi. Cytryny z Amalfi są delikatne i niezwykle aromatyczne, ale można oczywiście użyć cytryn organicznych i innego alkoholu cytrynowego zamiast limoncello. Przygotowanie tego smacznego deseru trwa zaledwie kilka minut.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1595
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 82
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 404
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1595
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 82
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 404
Składniki
Ubic bialka z cukrem. Wlosi najpierw ubijaja bialka, potem dodaja cukier i dalej ubijaja, az piana bedzie blyszczaca. Do serka dodac swiezo starta skórke z cytryny.
Oprócz skórki cytrynowej do serka dodac limoncello w ilosci wedlug upodobania, nastepnie dodac piane z bialek (nie wszystko na raz, tylko po lyzce) Wymieszac, az powstanie mus o delikatnej konsystencji.
Mus wlac do kieliszków koktajlowych lub do szklanek i ozdobic pokruszonymi amarettini lub innymi makaronikami.