Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto na bazie tylko JEDNEGO jajka, lekkie i smaczne
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 61
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 133
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 747
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 660
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 61
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 133
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 747
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 660
Składniki
Ciasto: Cukier, margarynę i jajko utrzeć na pulchną masę. Dodać kakao, następnie powoli mleko i mąkę stale ucierając. Pod koniec dodać proszek i sodę. Piec przez około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa: zagotować mleko z cukrem + cukier waniliowy. Wcześniej odlać trochę mleka zimnego i rozmieszać z mąką. Ugotować jak budyń i ostudzić. Wmiksować masło i margarynę
Upieczone już ciasto przekroić na pół i w środek wyłożyć gotową masę przykryć gorą przekrojonego ciasta. Wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem.