Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam śliwki w czekoladzie, a czeko-śliwka po prostu rozpływa się w ustach :-) można używac jej do naleśników, placuszków, przekładania ciast lub zjeśc ze świezym pieczywem :-)
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20683
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5197
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Śliwki umyć, usunąc pestki, pokroic na ćwiartki i zmielić w maszynce na drobnych oczkach. Przelać do garnka, wsypać cukier, wymieszac i smażyć na małym ogniu ok. 2,5 godz. (co jakis czas mieszając aby masa się nie przypaliła i nie przywarła do dna), aż masa zacznie gęstnieć. Po tym czasie dodać cukier waniliowy i kakao, wymieszać i smażyć jeszcze ok. 10 min. Gorące przekładać do słoików.