Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i wyjątkowo smaczna babka.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Składniki
Schłodzoną kremówkę zacznij ubijać, w trakcie ubijania wsyp cukier puder, dodaj białko jajka, wsyp proszek budyniowy, wsyp wiórki kokosowe. Całość wymieszaj dokładnie łopatką silikonową. Białka jajek zacznij ubijać ze szczyptą soli, gdy się spienią wsyp cukier waniliowy, następnie na 2,3 razy cukier. Gdy masa zgęstnieje, wrzuć żółtka, wymieszaj na małych obrotach miksera. Do miski przesiej przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość ponownie dokładnie wymieszaj na niskich obrotach miksera tylko do połączenia. Wlej cienką stróżką mleko, olej, wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej część ciasta ciemnego tak, żebyś zakryła spód blaszki. Łyżką w rzędzie wyłóż nadzienie kokosowe, łyżka za łyżką. Całość zalej pozostałym ciastem i wyrównaj łopatką silikonową wierzch ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 50 – 60 min. do suchego patyczka. Piecz w temp. 180 °C bez termoobiegu, na funkcji góra – dół. Ciepłą babeczkę pozostaw na blacie do wystygnięcia, przed podaniem posyp cukrem pudrem, lub możesz przygotować ulubioną polewę czekoladową. Smacznego!!!