Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rozpływający się w ustach, delikatny deser. przy okazji pieczenia rolady z kremem śmietanowo-czekoladowym, zrobiłam również te desery, ponieważ zwiększyłam proporcje kremu ale można zrobić go jako samodzielny deser. Polecam :-)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 822
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 126
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 822
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 126
Składniki
Krem: śmietankę należy podgrzać w garnku, dodać do niej połamaną na kawałki czekoladę i mieszać do jej rozpuszczenia (nie doprowadzamy do zagotowania). Następnie pozostawić do ostygnięcia i wstawic do lodówki na całą noc. Na drugi dzień do schłodzonej śmietanki nalezy wsypać śnieżkę i ubić ją na sztywną masę. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, dokładnie rozmieszać do jej rozpuszczenia i przestudzić. Ostudzoną żelatynę dodać cienkim strumieniem do masy śmietankowej, nadal miksując na najmniejszych obrotach. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na 2 godz.
Mus: mango obrać, pokroić na kawałki, dodać banana w kawałkach i zmiksować blenderem na gładką masę. Musem polać krem, można posypać płatkami migdałów. Smacznego :-)