Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne parzone ciasto z dodatkiem czekolady smakuje wyśmienicie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10531
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10531
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 259
Składniki
Wodę zagotować ,dodać margarynę,gdy się rozpuści wsypać mąkę i energicznie mieszając chwilę gotować,aby powstała jednolita masa.Odstawić do wystudzenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać do masy.
Do całości dodać 4 jajka i ucierać aż powstanie jednolite ciasto.Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.2 blaszki 25x34 cm wysmarować tłuszczem.Ciasto podzielić na 2 części i umieścić w blaszce.
Wstawić do piekarnika i piec 25 min.,pamiętając że przez 15 minut nie wolno otwierać piekarnika gdyż ciasto może się nie udać.
Ciasto wystudzić.Krem przygotować w/g przepisu na opakowaniu.Położyć jedno ciasto wyłożyć na niego krem ,przykryć drugim.Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!