Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe ciasteczka"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 24
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 24
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
Składniki
Dużą blachę wyłóż papierem śniadaniowym, ciasno ułóż herbatniki. Mleko wlej do rondelka, dodaj masło i cukier, zagotuj.
Mieszając, wsyp powoli kaszę mannę, kakao i aromat migdałowy. Gotuj, aż masa zgęstnieje.
Masę wylej na herbatniki, rozsmaruj. Na wierzchu ułóż herbatniki, mocno dociśnij, by się przykleiły do masy.
Wstaw do lodówki na 2 godz.
<strong>Przepis przysłała Anna Gluma z Gostynia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie