Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na jedne z najlepszych amerykańskich ciasteczek. Słodkie, pełne czekolady, idealnie miękkie o ciągnącej się konsystencji. Do ich przygotowania nie potrzebujesz żadnych wyszukanych składników, zapewne większość masz w swojej kuchni. Jedyne, o czym musisz pamiętać to, że masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dzięki temu z łatwością zmiksujesz je z pozostałymi składnikami.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 68
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 68
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
W misce wymieszaj mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą.
Miękkie masło zmiksuj z białym i brązowym cukrem. Następnie wbij jajka, dodaj pastę waniliową i ponownie zmiksuj.
Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Na samym końcu dodaj posiekaną na mniejsze kawałki gorzką czekoladę i ponownie zamieszaj.
Z ciasta uformuj kulę, owiń w papier do pieczenia i włóż na godzinę do lodówki.
Z zimnego ciasta odrywaj kawałki, w rękach formuj kulki o wielkości większej niż orzech włoski. Układaj na blasze wyścielonej papierem do pieczenia zachowując duże odstępy.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 10 minut.
Po wyjęciu ułóż na kratce do całkowitego wystygnięcia.