Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne ciasto czekoladowe z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki oraz dużej ilości bakalii. Ciasto na pewno sprawdzi się na świątecznym stole, skusi swoim smakiem i wyglądem niejednego niejadka.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 238
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 238
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ubić z cukrem na puszystą masę. Do ubitych żółtek dodać dżem, mleko oraz przesiać wymieszaną mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Następnie połączyć z rozpuszczoną wystudzoną margaryną lub masłem oraz delikatnie z ubitymi na sztywno białkami. Dodać bakalie oprószone delikatnie mąką i wymieszać do połączenia składników. Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą i udekorować wiórkami kokosowymi, orzechami i migdałami.
Ciasto po wyjęciu i udekorowaniu.
Masę połączyć z ubitą pianą z białek.
Do masy dodać bakalie.
Przelać do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Po upieczeniu wystudzić i udekorować.
Gotowe do podania.