Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciacho, mocno czekoladowe z dodatkiem chilli.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 263
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 263
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy kakao, chilli i cukier, mieszamy. Do drugiej miski wbijamy jajka, wlewamy olej i mleko i mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Czekoladę kroimy w kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy. Blaszkę (25x12) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy masę do formy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)