Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu wpadł mi w oko super przepis na mega pyszne i mega proste w przygotowaniu ciasto. Robi się je bez użycia miksera i wystarczy dosłownie kilka ruchów rózgą, aby je zrobić. Poznajcie moją wersję ciasta, które4 zawsze się udaje.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nastaw piekarnik na 180 stopni z termoobiegiem. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao i czekoladę oraz cukier waniliowy przesiej przez sitko do miski. Wodę i olej wymieszaj c miodem, aż miód się rozpuści. Płynne składniki wlej do suchych i wymieszaj rózgą, aby składniki tylko się połączyły. Przelej ciasto do blachy, a na górę rozłóż pokrojone truskawki. Blachę wstaw do piekarnika i piecz ciasto 35-40 minut do suchego patyczka (jeśli zrobicie z mniejszej ilości składników, to czas skróćcie o 5 minut). Po upieczeniu ciasto wystudź i oprósz cukrem pudrem.