Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe muffiny"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 205
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8942
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 205
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8942
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na puch. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Następnie połącz z miodem, olejem i powidłami. Wymieszaj.
Tak przygotowanym ciastem napełnij papierowe papilotki lub metalowe foremki wyłożone pergaminem. Pamiętaj, że muffinki urosną podczas pieczenia, dlatego nalej masę najwyżej do 2/3 wysokości naczynek.
Wstaw babeczki na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
? Gotowe polej roztopioną czekoladą. Posyp pokrojonymi w słupki migdałami i srebrnymi kulkami.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax