Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pojawiają się w czerwcu, ostatnie zjemy początkiem sierpnia...Na targach można dostać różne ich odmiany.Jeżeli lubisz czereśnie i czekoladę to ciasto jest dla Ciebie. Aromatyczne ciasto, lekko wilgotne...mężuś był bardzo zadowolony i cała moja rodzinka a szczególnie szwagier;)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 751
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 164
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 751
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 164
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Czereśnie myjemy i usuwamy pestki.Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Białka oddzielamy od żółtek.Masło ubijamy z połową cukru. Wlewamy czekoladę i rostrzepane żółtka ze szczyptą soli.Z białek ubijamy pianę.Pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru. 1/3 piany dodajemy do masy czekoladowej.Delikatnie mieszamy i dodajemy mąkę, pozostałą pianę, Mieszamy delikatnie.Ciasto przelewamy do tortownicy. Układamy na nim czerśnie tak by nie wystawały z ciasta. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Pieczemy 45 minut.