Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo delikatne, czekoladowo-miętowe.Ciasto z galaretką, bardzo pyszne.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
beza-Białka ubić z solą, potem cukrem. Przesiewać mąki i lekko mieszać łopatką.Potem domieszać kokos. Wyłożyć na blaszkę 30x40 cm. z papierem do pieczenia.Suszyć w 150* ok.30 min.Jak jeszcze jest miękki,to piekarnik wyłączyć i niech tam beza przeschnie.
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki takiej samej co piekliśmy bezę. Piec ok. 25-30 min. w 175*.Zdjąć papier, przestudzić i włożyć z powrotem do blaszki wyłożonej czystym papierem.
krem-Czekoladki rozpuścić, nad parą wraz ze śmietanką.Najlepiej to zrobić wieczorem i niech chłodzi się w lodówce całą noc.Albo to zrobić wcześniej przed wypiekami i schłodzić w lodówce. Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Wyjąć z lodówki śmietankę- czekoladową i ubić ze śnieżką. Potem dolewać żelatynę i zmiksować, ale nie za długo. Zaraz wyłożyć na biszkopt. Przykryć bezą.
Galaretki rozpuścić we wrzątku i odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na placek i schłodzić.