Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z tych ciast, które znika w kilka minut do ostatniego okruszka:))
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6997
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 338
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6997
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 338
Składniki
POLEWA: Olej, wodę, cukier i kakao umieścić w garnku. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu ok.10 min. Ostudzić. Piekarnik nagrzać do 170st.C CIASTO: Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Dodać wystudzoną polewę, delikatnie wmieszać....dodać mąkę, proszek i sodę...połączyć. Ciasto wylać na blaszkę,wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.30-35 min. Sprawdzić patyczkiem do szaszłyków- po wyjęciu z ciasta musi być suchy. Wyciągnąć blaszkę i zostawić do wystudzenia. Dużym ułatwieniem są blaszki z ruchomymi bokami. MASA SEROWA: Masło ubić z cukrem, stopniowo dodawać twaróg. Delikatnie wymieszać.
Zimne ciasto przekroić wzdłuż. Dla ułatwienia- blat ciasta włożyć do blaszki....rozsmarować jednym dżemem, wyłożyć całą masę serową. Przykryć drugim blatem, wierzch posmarować drugim dżemem. Śmietankę ubić z cukrem i ''utrwalaczem''...Wyłożyć na dżem....Ozdobić startą czekoladą. Schłodzić :)