Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowy trójkąt"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
tydzień wcześniej; Porcja: 390 kcal; Cena porcji: ok. 1,60 zł;
Mąkę rozsyp na blasze. Wstaw do mocno rozgrzanego piekarnika, lekko zrumień. Miód stop. Mąkę przestudź, wymieszaj z kakao, sodą i przyprawą do piernika. Dolej miód. Dodaj powidła, mleko i olej. Dokładnie wymieszaj.
Podłużną foremkę posmaruj masłem i oprósz tartą bułką. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika o temp. 200°C. Piecz ok. 50 min. Ostudź. Piernik zawiń w ściereczkę i odłóż na ok. tydzień. Po tym czasie ciasto przetnij wzdłuż po przekątnej.
Obie polewy stop. Ciasto zlep ciemną polewą, formując ostrosłup. Oblej białą polewą i udekoruj orzechami.Źródło: Naj