Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis wymyślony z dedykacją dla mojej córeczki :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę ja daję dwie łyżeczki [ale możemy się zasugerować swoją intuicją;)]. Do miseczki wlewamy DANONKI oraz jogurt naturalny. Gdy mleko ostygnie dodajemy je do miseczki. Wszystko mieszamy [baaardzo dokładnie]. Spód tortownicy (u mnie 16 cm.) wykładamy biszkoptami. Wlewamy masę wkładamy do lodówki.
Owoce gotujemy z cukrem i wodą. Po zagotowaniu zdejmujemy i dodajemy żelatynę[2 łyżeczki] dokładnie mieszamy. Gdy powstała galaretka zacznie tężeć wlewamy na [WAŻNE!!!] stężałą masę. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Gotowe:)