Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i aromatyczne ciasto do herbaty
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9717
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 241
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9717
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 241
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Składniki
Orzechy sparzyć gorącą wodą ,pokroić na drobno.Rodzynki umyć.Mąkę masło ,cukier ,proszek do pieczenia,posiekać na stolnicy.Jajka,żółtka oddzielić od białek.Żółtka dodać do suchych produktów na stolnicy ,dodać również śmietanę ,zagnieść ciasto.Podzielić na 2 części.Każdą rozwałkować.Blaszkę 35x24 wyłożyć papierem do pieczenia ,łożyć rozwałkowane ciasto.Posmarować konfiturą morelową.
Z połowy białek ubić pianę i wyłożyć na konfiturę.
Posypać połową orzechów i rodzynek.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,włożyć ciasto ,piec 15 min lub aż wierzch się zrumieni.
Z drugą połową ciasta postąpić identycznie.Krem karpatka przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Wyłożyć na ciasto .
Przykryć drugim ciastem.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , polać ciasto ,posypać wiórkami kokosowymi.