Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe ciasto. Serdeczniie polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej co najmniej godzinę. Najpierw przygotować ciasto. Wymieszać mikserem puree z dyni z olejem, jajkami i cukrem. Następnie dodać przesianą mąkę z imbirem, sodą i proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Połowę ciasta przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary foremki 23x27 cm. Następnie zblenodawać twaróg z jajkami, cukrem ekstraktem waniliowym i budyniem. Na ciasto wyłożyć masę serową i rozsmarować. Na wierzch rozsmarować drugą część ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 st. C 60-65 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.