Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio pogoda mocno nas rozpieszcza, prawdziwe lato. Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam gdy można tak wygrzewać się na słoneczku, co prawda z dziećmi obok i to na dodatek na placu zabaw, ale lepsze to niż nic. :) A po powrocie do domku nie ma nic lepszego niż pyszny orzeźwiający deser. Dla każdego coś się znajdzie, Młodszemu skapną się owoce, Starszemu dodam odrobinę lodów, a dla mamy ful wypas z bitą śmietaną. A co! Należy się, w końcu nabiegałam się za tymi "brojami":) Zapraszam!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę. (Najpierw trochę ubijać, dopiero po chwili dodać cukier). Owoce umyć, w razie potrzeby obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
Do pucharka włożyć lody, owoce, ubitą bitą śmietanę i pokruszone ciasteczka.
Smacznego :)