Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś gotuję na patelni bardzo smaczne i proste ciasto w 30 minut.Nie poświęcisz dużo czasu i wysiłku na przygotowanie tego ciasta.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 205
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 205
Składniki
Parzyć kakao i ostudzić. Wymieszaj jajka z cukrem, aby rozpuścić cukier; nie trzepać. Dodaj sodę do kefiru i pozostaw na 1 minutę. Roztop masło w kuchence mikrofalowej i ostudź.
Połącz jajka z masłem, kefirem, dodaj połowę mąki i proszku do pieczenia, a następnie wlej kakao. Dodaj resztę mąki i wymieszaj, aby nie było grudek. Smażyć ciasta na małym ogniu równomiernie rozprowadzając ciasto na patelni. Mam patelnię nieprzywierającą. Ciasta można przykryć pokrywką, aby szybko ułożyły się na wierzchu. Średnica dna patelni wynosi 20 cm.
Wymieszaj śmietanę z cukrem pudrem i zbierz ciasto. Z góry nalałem rozpuszczoną czekoladę. Ciasto jest namoczone, a po godzinie możesz zjeść. Smacznego.