Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Każdą galaretkę rozpuść w gorącej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Poczekaj, aż przestygną i włóż do lodówki na godzinę. Następnie pokrój je w kostkę.
Truskawki umyj razem z winogronami i oderwij ogonki. Wyjmij z puszki ananasy i odlej z zalewy lub – jeżeli masz świeży, soczysty owoc – obierz go ze skóry, wytnij twardy środek i pokrój w kostkę. Brzoskwinię również potnij na kawałki.
W szklanych pucharkach lub miseczkach układaj warstwami przygotowane : galaretka pomarańczowa, ananas i brzoskwinia, galaretka czerwona, winogrona i truskawki.
Zimne mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj bitą śmietanę w proszku i zmiksuj.
Gotową masę rozłóż na porcjach i udekoruj melisą.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Telemax