Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser serowo-biszkoptowy"
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 306
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10549
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 306
Składniki
Wymieszaj w misce twaróg, kwaśną śmietanę, mleko, cukier i miąższ z laski wanilii. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż jasnymi biszkoptami. Pokrop rumem.
Odcedź morele. Pokrój je na kawałki i odłóż część do dekoracji. Żelatynę najpierw zalej zimną wodą, następnie, mieszając, podgrzej. Przestudzoną wymieszaj z masą twarogową.
Jedną trzecią masy wlej do formy i poukładaj na tym kawałki moreli. Następnie zalej połową pozostałej części masy i poukładaj ciemne biszkopty. Na wierzch wyłóż resztę kremu i rozłóż jasne biszkopty. Wstaw deser na kilka godzin do lodówki. Śmietanę ubij na sztywno. Napełnij nią worek cukierniczy z końcówką z gwiazdką i udekoruj deser. Na wierzchu rozłóż morele i posyp startą czekoladą.
Czas przygotowania: 40 minut Cena porcji: ok. 3 zł Kalorie: porcja ok. 158 kcalŹródło: Na żywo