Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser z jagodami i bitą śmietaną"
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
Jagody umyj i osusz. Przełóż je do miseczki, a następnie połącz z cukrem pudrem i delikatnie rozgnieć. Odstaw na około pół godziny, żeby puściły więcej soku.
Bezy pokrusz na mniejsze kawałki, a schłodzoną śmietanę kremówkę ubij na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru.
W szklance ułóż warstwę bez, jagód i śmietany, aż do wyczerpania składników. Deser posyp jagodami i miętą.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax